Pinotex, it’s all wood needs

Brighter Future

Tehdään asiat paremmin

Ohjelmamme Brighter Futures  kautta pyrimme jatkuvasti tekemään parannuksia kaikessa mitä teemme. Riippumatta siitä onko se maali vai pakkaus mitä valmistamme, olemme sitoutuneet täyttämään tiukimmat ympäristövaatimukset.  Emme tee sitä ainoastaan sen takia että olisimme tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä, vaan myös siksi, että kannustamme muita tekemään samoin.  Loppujen lopuksi kaikki voittavat.

Tuotteet ja pakkaukset

Tavoitteenamme on tehdä parhaat tuotteet mahdollisimman pienellä ympäristövaikutuksella mukaan lukien pakkaukset. Strategiamme on mitata tuotteidemme ympäristövaikutuksia ja löytää  ratkaisut miten voimme parantaa tuotteitamme ympäristöperspektiivistä. Jotta pystyisimme tekemään tämän, olemme kehittäneet  työkalun nimeltä ”Enviromental Impact Analysis” (EIA)

Miten käytämme EIA:ta:

AkzoNobel tekee yhteistyötä ”Forum for the Future:in” kanssa, joka tekee töitä kestävän kehityksen parissa . Olemme yhdessä kehittäneet EIA-työkalun. Riippumattomana organisaationa ”Forum for the Future” auttaa meitä käyttämään tätä työkalua arvioimaan ja kommunikoimaan sopivia ympäristöön liittyviä väitteitä tuotteistamme.

Työkalu mittauttaa ympäristöprofiilin tuotteelle raaka-aineiden tuottamisesta koko tuotantoprosessin kautta siihen kun tuote on lähtenyt tehtaalta. Olemme keskittyneet kolmeen tärkeään ympäristön osa-alueeseen:

  1. Kasvihuonekaasujen päästöjen (“carbon footprint”): määrä joka tulee tuotteen valmistuksessa.
  2. Jätteiden määrä tuotteen valmistusprosessin aikana
  3. Kuinka paljon vettä kulutetaan tuotteen valmistuksessa

EIA työkalu antaa meille mahdollisuuden verrata kestävää kehitystä erilaisille tuotteille ja auttaa meitä tekemään todellisia ympäristöparannuksia ja helpotta meidän asiakkaitamme tekemään tietoisen valinnan joka perustuu faktaan.

Lisää infoa löytyy Internet-sivulta:

http://www.forumforthefuture.org/projects/enviro-impact-analyser-intro

AkzoNobel yhteiskunnassa

AkzoNobel on vakuuttunut siitä, että ihmisten ympäristö vaikuttaa  suuresti mielialaan ja hyvinvointiin. Sen takia haluamme olla mukana tekemässä valoisamman ja raikkaamman ympäristön  maalaamalla ihmisten asuntoja ja tylsiä paikkoja yhteiskunnassamme.

Teemme tämän Community programin kautta joka antaa meidän työntekijöillemme mahdollisuuden maalata ja uudistaa omaa asuinympäristöään. Lisäksi autamme kuntia ja viranomaisia uudistamaan ja maalaamaan julkisia paikkoja.

Ammattilaiset

Teemme yhteistyötä maalareiden ja maalamoiden kanssa ja yhdessä heidän kanssaan kehitämme ja testaamme tuotteitamme ja kehitämme levityslaiteita, pakkauksia, levitysmenetelmiä jotta ammattimaalarin arkipäivä helpottuisi.

Miten työskentelemme

Haluamme olla osa maailma joka on luonnollisen kaunis ja värikäs – ja haluamme olla mukana varmistamassa että se on myös tulevaisuudessa sitä. Vastuun ottaminen tuotteidemme valmistuksesta sekä mitä tapahtuu tuotteiden ja pakkauksen kanssa sen jälkeen kun niitä on käytetty, on meille itsestäänselvyys. Toivottavasti myös sinulle.

Kehityksemme vuonna 2011

Vuoden 2011 aikana otettiin iso askel oikeaan suuntaan. Alla näet lukuja meidän toiminastamme.

  • energiakulutus väheni 5%
  • ilmastovaikutukset vähenivät 5%
  • Liuottimien päästöt vähenivät 7%
  • Jätteiden määrä väheni 2%