Pinotex, it’s all wood needs

Sinun panoksesi

Me Akzonobelilaiset uskomme valoisampaan ja kestävämpään tulevaisuuteen. Ympäristötyömme kautta haluamme auttaa ihmisiä päivittäin tekemään järkeviä ja ympäristöystävällisiä päätöksiä. Riippumatta siitä  onko kyseessä maalaus omassa kodissa, yhteiskunnassa missä asut tai siitä miten voit vähentää jätteiden määrä, meillä on paljon vaihtoehtoja. Aloita jo tänään.

Valitse vesiohenteisia maaleja

Yksi helpoimmista ympäristövalinnoista on kun valitset vesiohenteisen maalin liuotinohenteisen maalin sijaan. Sillä varmistat että minimoit liuottimien  tai VOC:n (Volatile Organic Compound) päästöjä maalauskohdissa. Parannat ilman laatua ja vähennät ilmastovaikutuksia koska liuotin haihtuu ilmaan jo huoneenlämpötilassa. VOC:ta vapautuu ilmaan monesta lähteestä, esim. bensiinistä, puhdistusaineista, aerosoleista ja myös kosmetiikasta. VOC myötävaikuttaa huonoon ilman laatuun reagoimalla pakokaasun ja auringon kanssa ja siten myötävaikuttaa ilmaston lämpenemiseen.

Käytä kestäviä ja korkealuokkaisia maaleja

Korkealaatuiset maalit antavat sinulle hyötyä joka pitkällä tähtäimellä tuo rahansäästöjä, pitkän kestoiän ja paremman ympäristövalinnan. Jos käytät tuotteita kuten Pinotex Ultradec, Pinotex Superdec Plus ja Pinotex Superdec,sinun ei tarvitse maalata niin usein ja kotisi näyttää raikkaalta vuodesta toiseen. Lisäksi tämä tuo vähemmän vaikutuksia ympäristöön, kun et tarvitse ostaa uutta maalia niin usein ja tuotamme vähemmän maali- ja purkkijätettä.

Valitse ympäristömerkittyjä tuotteita

Helpottaakseemme valintaa meillä on monessa tuotteessa ympäristömerkki. Esim. seinä- ja kattomaalilla on Joutsen merkki, EU-kukka, M1 ja Ruotsin Astma- ja Allergia liiton tunnus purkeissa. Ulkomaaleissa Pinotex Ultradecia kannattaa käyttää kun maalataan puupintoja. Tällä tuotteella on ympäristömerkki. Lisäksi olimme ensimmäisiä Pohjoimaissa lanseeraamassa ympäristömerkittyä tasoitetta (Tasoite Eko). Käytännössä voit saada ”vihreän” huoneen käyttämällä ympäristömerkittyjä tasoitteita ja pintamaaleja. Kaikissa puulle tarkoitetuissa tuottessa on FSC- logo, joka osoittaa että teemme töitä maailman metsien puolesta.

Kierrätys

Iso ongelma yhteiskunnassamme on se että paljon maalia joka jää yli maalatessa ”häviää”. Me AkzoNobelilaiset olemme sitä mieltä että tämä on huolestuttavaa ja kehotamme kaikkia viemään ylijäävä maali kierrätysasemalle, missä maali hyödynnetään turvallisesti ja ympäristäystävällisesti.